Rajanaapurimme Haaparannan Antikt & Loppis tarjosivat tänään kolme kivaa minilöytöä, jotka paistattelevat tässä:
744264.jpg
Vasemmalla messinkinen pieni lyhty, jonka voi myös ruuvata auki. En oikein tiedä, mikä esineen alkuperäinen tarkoitus on vai onko kyseessä "vain" koriste, mutta siitä tulee Kurjenpolveen mukava valontuoja. Keskellä myös messinkinen painava pikkuinen kello. Oikeanpuoleinen tonkka onkin jännempi juttu. Se on kuparia ja olettaisin, että se on eräänlainen pieni säästölipas 2 äyrin ruotsinrahalle. Vuosiluku kannessa on 1958. Kauppaan jäi vielä vastaava säästöpossu-oluttynnyri messinkisenä ja muutamia pikkuesineitä, joita taidan käydä kurkkaamassa myöhemmin uudelleen.
744514.jpg
Sitten hankintoja Kurjenpolveen: Tein tilauksen Mollamarista ja tilasin kaksi uunia. Lisäksi tilasin kuvassa olevan hienon palmukasvin, yllätyksenä paketista löytyi vielä kaksi pienempää ruukkukasvia - eikös sininen santtu olekin suloinen! Nämä kasvit ja alla olevat uunit tulivat täältä www.mollamari.fi
744518.jpg
Pönttöuuni kermanvärisenä kruunulla sekä kaakeliuuni. Pyynnöstäni Mollamarin Anna-Mari maalasi kaakeliuunin koristekuviot vedenvihreään sävyyn, jota suunnittelen Kurjenpolven teehuoneeseen. Nämä kapistukset ovat todella kaunista käsityötä! Tässä vielä pönttöuuni omalla paikallaan eteisessä, teehuoneesta ja kaakeliuunista enemmän kuvia jahka pääsen etenemään keskeneräisissä huoneissa:
744529.jpg